Аби закарбувалося в пам’яті 30-річчя з дня виведення радянських військ з Афганістану, ужгородські афганці, учасники АТО, ветерани війни, волонтери піднялися на Говерлу (на знімку).

Ініціатор сходження, член правління всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану та АТО, представник Державної служби України у справах ветеранів війни і учасників антитерористичної операції Іван Балашов та учасник бойових дій в Афганістані Микола Дидяк зустрілися із заступником ужгородського міського голови Олександром Білаком, аби подякувати владі за допомогу в організації поїздки та поділитися враженнями.

У сходженні на найвищу точку України взяли участь майже два десятки осіб. Окрім закарпатських, були учасники бойових дій та волонтери з Харкова, Києва, Рівного, Луцька, супровід забезпечили двоє рятувальників. На вершині пролунали залпи, військовий капелан провів спільну молитву, разом виконали гімн України, розгорнули прапори.

На знак подяки Ужгородській міській раді, повідомляє її прес-служба, учасники сходження подарували музичний диск «Обпалені війною, озброєні піснею».

Василь НИТКА.

Фото надано прес-службою міськради.