За добу (на ранок 20.02) російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. З них 15 разів застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, із загальною витратою 387 снарядів та мін калібрів 122 мм, 120 мм та 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти п’ять разів відкривали вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Лебединського та Водяного, а з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля Гнутового.

У районі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник 11 разів обстріляв позиції ООС. Ворог гатив із артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм — поблизу Новотошківського, Золотого-4, Новозванівки, Катеринівки, Луганського.

«Унаслідок обстрілів троє військовослужбовців дістали поранення. За даними розвідки, трьох окупантів знищено та трьох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.