Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 19 лютого.

«Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія). 0:0.

«Ліон»: Лопеш, Дюбуа, Марсело, Денайєр, Менді, Ндомбеле (Шейг, 84), Ауар, Траоре (Тузар, 69), Депай, Терьє (Корне, 76), Мусса Дембеле. Тренер — Бруно Женезіо.

«Барселона»: тер Штеген, Семеду, Піке, Лангле, Альба, Роберто (Відаль, 81), Бускетс, Ракитич, Мессі, Суарес, Усман Дембеле (Коутіньо, 67). Тренер — Ернесто Вальверде.

Рефері — Джюнейт Чакир (Туреччина).

Десен. «ОЛ Стадіум». 57 889 глядачів. 8 градусів.

Забитих м’ячів глядачі так і не побачили, але гріх назвати цей матч нецікавим. Обидві команди створювали небезпечні моменти, хоча «Барса» — особливо після перерви — значно перевершила в цьому господарів.

Як би там не було, а такий рахунок залишає достатньо інтриги на матч у відповідь. Він відбудеться 13 березня на «Камп Ноу» в Барселоні.

***

«Ліверпуль» (Англія) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 0:0.

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, Фабіньо, Робертсон, Веналдум, Гендерсон, Кейта (Мілнер, 76), Салаг, Фірміно (Орігі, 76), Мане. Тренер — Юрген Клопп.

«Баварія»: Нойєр, Кімміг, Зюлє, Гуммельс, Алаба, Алькантара, Мартінес, Родрігес (Саншеш, 88), Гнабрі (Рафінья, 90+1), Левандовський, Коман (Рібері, 81). Тренер — Ніко Ковач.

Рефері — Джанлука Роккі (Італія).

Ліверпуль. «Енфілд». 52 250 глядачів. 8 градусів.

Наставник «Баварії» Ніко Ковач виявився слабеньким прогнозистом. Адже на передматчевій прес-конференції він категорично заявив: «0:0 ми точно не побачимо».

Утім, обидві команди можуть бути задоволені. «Ліверпуль» за експериментальної оборони не дозволив відзначитися найкращому снайперу цієї Ліги чемпіонів Левандовському, а «Баварія» вперше цього року зіграла на нуль.

Отже, і третій матч в історії цих команд на «Енфілді» завершився «сухою» нічиєю. Моментів при цьому команди створили приблизно порівну. У господарів ближче за всіх до успіху були Мане і Матіп, у гостей — Гнабрі.

Шанси суперників приблизно рівні. Нулі в Ліверпулі гарантують уболівальникам гаряче продовження в Мюнхені 13 березня, де чемпіонам Німеччини не допоможе Кімміг (у нього перебір жовтих карток), а до складу ліверпульців повернеться ван Дейк.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.