Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, дружина Президента України Марина Порошенко, митрополит Епіфаній (справа наліво).

 

Народний депутат України Віктор Кривенко під час покладання квітів на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua

Учора, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні у Києві, в Михайлівському Золотоверхому соборі, вшанували пам’ять загиблих на Майдані. Панахиду за тими, хто взимку 2014 року поклав своє життя на вівтар свободи і демократії, відслужив предстоятель Православної церкви України — митрополит Епіфаній. У своїй промові він сказав: «Цей собор став останнім прихистком для цих славних героїв і тих, хто в той час потребував нашої підтримки. Вони віддали свої життя і боролися за правду».

Вклонитися подвигу людей, котрі не побоялися з дерев’яними щитами йти під кулі снайперів, прибули Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, міністр культури України Євген Нищук, дружина Президента України Марина Порошенко, родичі загиблих, учасники Євромайдану, бійці АТО та волонтери.

Небесна Сотня стала для українців прикладом мужності й незламності, а для всього світу — символом непоборної нації. Учасники заходу нагадали, що 20 лютого на барикадах загинуло найбільше людей — 47 осіб.

104 протестувальникам — серед них також білоруси, вірмени та грузини — указом Президента присвоєно звання Героя України. З 2015 року саме 20 лютого стало офіційною жалобною датою. Вшанували загиблих в усіх регіонах країни.