Оновлений мисливський будинок відкрили у Лисичівському лісництві Довжанського лісомисливгоспу. Зведена далекого вже 1992 року, лісова оселя розташована під полонинами Боржавського хребта. Там прокладено два туристичні маршрути, які досить популярні серед мандрівників і взимку, і влітку. Реконструювали будиночок ще й з огляду на те, що потік бажаючих мандрувати Карпатами зростає, а поодинокі «сміливці» часто губляться — і їм потрібен прихисток. У цій хатинці встановили грубку, провели воду, обладнали ліжка, стіл, стільці. Для гостей залишили посуд, дрова, сірники та провізію на перший випадок.

— Карпати манять. Походити високими горами, коли все вкрито товстезним шаром снігу або коли здригаються вершини від сильних громовиць — то велика насолода, — каже директор Довжанського лісомисливгоспу Василь Ледней. — Останнім часом, крім ведення лісового та мисливського господарства, приділяємо велику увагу розвитку туризму. Це завдання було поставлено начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Валерієм Мургою. Тож розбудовуємо рекреаційні пункти, місця відпочинку, а також реконструюємо старі та зводимо нові мисливські будиночки.

Такі хатинки-прихистки завжди мають запас дров, сіль, сірники і речі першої необхідності. Двері щільно зачинені, але не замкнуті. Це все і є подарунком туристові, коли йому необхідно заночувати.

Нині на території Довжанського лісомисливгоспу розташовано вісім будиночків. А загалом двері понад 100 хатинок закарпатських лісівників, хваляться в обллісмисливгоспі, готові прихистити туристів, які заблукали в горах.

Закарпатська область.