На робочій зустрічі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Павла Лисянського, керівників Головного управління Національної поліції в Луганській області та керівників ізоляторів тимчасового тримання йшлося про дотримання прав людини в умовах обмеження вільного переміщення.

За словами регіонального представника Омбудсмена з прав людини по Донецький та Луганській областях Ірини Нікульнікової, перевірка всіх без виключення Ізоляторів тимчасового тримання (ІТТ) в Луганській області показала, що поліція зробила дуже багато для того, щоб громадяни, які перебувають в ізоляторі, не були обмежені в правах. Це підтверджується й тим, що на сьогодні на Луганщині не зафіксовано жодного факту жорстокого поводження поліції по відношенню до затриманих. А Павло Лисянський підкреслив, що саме умови перебування в ізоляторі, дотримання права на медичну допомогу та правовий захист затриманих відрізняє такі заклади від наявних на окупованій території області.

Начальник ГУНП Сергій Колесник конкретизував роботу поліції зі створення умов утримання:

— Ми відремонтували та привели у відповідність до європейських норм усі ізолятори тимчасового тримання в області, крім одного у Старобільську. Але наразі ми працюємо над вирішенням цього питання. МВС та НПУ виділило нам новенькі спеціальні автівки для конвоювання затриманих. Ще один спецавтомобіль відремонтували і також запустили в експлуатацію. Співробітники пройшли спеціальну підготовку щодо проведення складних конвоювань, враховуючи всі ризики та можливі ситуації, які можуть виникати в зоні проведення ООС.

Обговоривши всі питання, очільник поліції Луганщини подякував гостям за ініціативу проведення зустрічі, співпрацю та взаємодію.

Луганська область.