Прокурора, затриманого ще в травні 2017 року під час отримання 10 000 доларів хабара, засудили до трьох років умовно. Чоловіка спіймали на гарячому, після передачі йому коштів у Кропивницькому у кафе «Філіжанка». Кошти він одержав за закриття кримінальної справи, розпочатої за фактом привласнення грошей службовими особами ТОВ «Супрім Груп», за якою Кіровоградська місцева прокуратура здійснювала процесуальне керівництво. Затриманий визнав свою вину і розкаявся, але йому загрожувала зовсім інша міра покарання. Проте, як з’ясувалося, насправді у прокурора не було повноважень для самостійного закриття справи. Таке рішення мав приймати слідчий поліції.

Тож, як повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок Ленінського районного суду від 19 лютого 2019 року, дії обвинуваченого перекваліфікували — замість отримання хабара йому інкримінували шахрайство. А злочин кваліфіковано як закінчений замах на заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою.

Колишнього прокурора звільнили від відбування покарання з випробним терміном на один рік. Суд також постановив зняти арешт з майна обвинуваченого: земельної ділянки площею два гектари в Одеській області, мобільного телефону та вилучених коштів.