Ситуація зі шляхами державного значення на Луганщині, крім крайнього обурення водіїв і населення, спричинила велике напруження у відносинах обласної влади та Служби автодоріг. Виконувач обов’язків голови Луганської ОДА Сергій Філь назвав ситуацію на трасах області жахливою і пояснив це недбалістю обласної САД, яка припинила експлуатаційне утримання своїх шляхів, а це призводить до катастрофічних наслідків. За інформацією очільника області, лише за тиждень сталося 12 ДТП, а за січень — 74. Сергій Філь заявив про повну некомпетентність луганської Служби автодоріг і попросив терміново втрутитися в ситуацію Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і в. о. голови Укравтодору Славоміра Новака.

Своєю чергою обласна САД спростовує інформацію про зростання кількості аварій і погіршення стану державних доріг на території області. Відповідну заяву в. о. начальника служби Олександра Сивачка опубліковано на сторінці підприємства у Фейсбуці.

«Останніми днями на Луганщині поширюються чутки про жахливий стан доріг державного значення, що призводить до порушень правил дорожнього руху і зростання кількості ДТП. З приводу цього повинен заявити: загальна кількість ДТП з січня 2019-го — 74, з них на дорогах державного значення — дві, ніхто не загинув, травмовано одну людину. Щодо порушення правил перевезення учнів на навчання в межах територіальних громад області, то варто зауважити, що перевезення переважно здійснюються відповідно до затверджених маршрутів дорогами місцевого значення, — заявив Сивачок. — Ми сподіваємося, що непорозуміння, які виникають у Служби автомобільних доріг в Луганській області з будь-якими організаціями та установами, органами виконавчої влади або місцевого самоврядування, слід вирішувати спокійно, згідно з чинним законодавством України».

На жаль, взаємні обвинувачення аж ніяк не сприяють вирішенню ситуації. Стан доріг державного значення залишається жахливим, а їх ремонт — велика проблема.