Проект із запровадження самозайнятості сільської молоді за європейським досвідом стартував на Вінниччині. Знизити рівень безробіття та сприяти розвитку підприємницького потенціалу молоді — таку мету ставлять його ініціатори. JOURNEY («Спільні зусилля з об’єднання мереж підприємницької молоді із сільської місцевості») презентували у Вінниці представники партнерських організацій з Італії, Польщі, Франції, Азербайджану, Грузії. Реалізувати задум планують за два роки за співфінансування Євросоюзу, зокрема, програми ERASMUS+.

«Третина молоді віком до 28 років у селах області є безробітними, — наголосив під час презентації перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко. — Серед них 80 відсотків мають вищу освіту, однак не можуть реалізуватися за місцем проживання, тож виїжджають у міста. Внаслідок чого змінюється демографічна ситуація».

За словами посадовця, обласна влада підтримає ідею європейців. «Нам потрібні нові нестандартні підходи, дізнатися про них дасть змогу запровадження проекту, а також ознайомлення з досвідом безпосередньо в країнах — учасницях проекту, у чому запевняють його організатори», — додав Андрій Гижко.

Передбачено створення навчальної платформи та Клубу молодих підприємців, що стане майданчиком для залучення досвіду зайнятості та самореалізації молоді, набутого в країнах Європи.

Вінниця.

Фото з сайту sg.vn.ua