Петро Порошенко під час робочої поїздки в Миколаївську область ознайомився з потужностями Ташлицької ГАЕС у місті Южноукраїнськ. Глава держави поспілкувався з керівництвом та подякував трудовому колективу ГАЕС за важливу роботу.

«Насправді, я думаю, що та роль, яку нині відіграє атомна енергетика, особливо в останні 4—5 років, коли ми збільшили в балансі енергоспоживання та енергогенерації частку атомної енергетики до 60—61%, це означає великий внесок атомників в енергетичну безпеку», — наголосив Петро Порошенко. «Те, що ми вижили без російського газу, — вагомий внесок атомної енергетики», — сказав Президент.

Южно-Український енергетичний комплекс — єдине в Україні підприємство, де комплексно використовуються базові ядерні та маневрені гідро- і гідроакумулюючі потужності. До його складу входять Южно-Українська АЕС, Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС. Щороку енергетичним комплексом на Південному Бузі виробляється 17—20 млрд кВт-год. електричної енергії, яка становить приблизно 10% загального виробництва електроенергії в країні та майже 20% її генерації на українських атомних електростанціях.

Фото: unn.com.ua.