На Луганщині прагнуть розширити радіопояс національного мовлення. З цією метою розробляють документи щодо прорахунку додаткових частот для малопотужного FM-мовлення для населених пунктів області. Адже напередодні виборів Президента уздовж кордону та лінії розмежування ворог посилив антиукраїнську пропаганду, збільшивши кількість передавачів телесигналу.

«Національна рада України з питань телебачення та радіо-мовлення систематично замовляє в ДП «Український державний центр радіочастот» прорахунок нових частотних присвоєнь і проводить форматні конкурси на мовлення в FM-діапазоні, — розповів директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Він нагадав, що тривають роботи з будівництва нової телевежі у Попаснянському районі. Проект реалізується на умовах співфінансування, загальна його вартість — 23 млн грн. Передбачається, що за допомоги цієї вежі транслюватимуться 16 телеканалів та 8 радіостанцій. Їх сигнал прийматиметься майже на всій тимчасово окупованій території Луганщини, а також на Донеччині, передає наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.