Юрай Санітра і Дмитро Підручний.

Біатлон. Естерсунд (Швеція). Чемпіонат світу. Перегони переслідування в чоловіків.

1. Дмитро Підручний, Україна (2+0+0+0) 31:54,1.

2. Йоганнес Бьо, Норвегія (0+1+1+3) +8,3.

3. Кентен Фійон-Має, Франція (2+0+0+1) +17,7.

Як бачимо, змагання завершилися українським тріумфом. Першим чоловіком, котрий виборов «золото» на чемпіонах світу для України, став Дмитро Підручний — 27-річний тернополянин!

Попри два промахи на першому вогневому рубежі, Дмитро продемонстрував стабільну стрільбу та хороший хід надалі.

Другу стрільбу лежачи і першу стоячи Підручний відпрацював на нуль і на четверте коло вирушив у щільній групі із п’яти біатлоністів, котрі переслідували Йоганнеса Бьо. І тут сталося неймовірне. Лідер норвезької збірної, не впоравшись із хвилюванням, припустився одразу трьох промахів на останньому вогневому рубежі. Цим шансом сповна зумів скористатися саме українець!

Швидко і точно закривши всі п’ять мішеней на останній стрільбі стоячи, Дмитро пішов одноосібним лідером. Уперше в кар’єрі Підручний піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату світу!

Тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра поділився емоціями після перемоги Дмитра Підручного:

«Відправляємо цю перемогу всім людям України, усім, хто вірив, усім уболівальникам. Це подарунок за нашу роботу, за роботу Підручного. Діма — хороший, розумний, інтелігентний чоловік, він виконував завжди все, що казав. Це найкращий день у моєму житті — до олімпійської медалі з Паволом Гурайтом додати такий результат. У чоловіках виграти «золото» — це вершина».

Фото IBU.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.