Футбол. Чемпіонат УПЛ. 21-й тур.

9 березня. «Маріуполь» — «Чорноморець» (Одеса). 0:0. Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 2 227 глядачів. Рефері — Юрій Можаровський (Львів).

«Ворскла» (Полтава) — «Десна» (Чернігів). 0:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 602 глядачі. Рефері — Володимир Романов (Дніпро). Вилучено гравців «Ворскли», кожного за два попередження: Кане, 83, Чижова, 90+3.

«Львів» — «Зоря» (Луганськ). 0:0. Львів. «Україна». 949 глядачів. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Вилучено Парамонова («Львів», 80, два попередження).

10 березня. «Шахтар» (Донецьк) — «Карпати» (Львів). 5:0. Голи: Коваленко, 6, 64, Матвієнко, 35, Майкон, 44, Тайсон, 80.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат, Хочолава, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон (Соломон, 70), Марлос (Антоніо, 69), Коваленко (Фернандо, 80), Тайсон, Мораес. Тренер — Паулу Фонсека.

«Карпати»: Пеньков, Сандохадзе, Ковтун, Мегремич, Гуцуляк, Мякушко (Бусько, 85), Йода, Толочко (Варгас, 76), Онгла, Ді Франко, Понде (Дебелко, 74). Тренер — Фабрісіано Гонсалес.

Вилучено Онглу, 78 (два попередження).

Рефері — Денис Шурман (Київська область).

Харків. ОСК «Металіст». 4 746 глядачів. 9 градусів.

«Динамо» (Київ) — «Арсенал» (Київ). 4:0. Голи: Гармаш, 28, 39, Сідклей, 37, Циганков, 45+1 (п).

«Динамо»: Бущан, Шабанов, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв (Андрієвський, 46), Буяльський, Циганков (Смирний, 62), Гармаш, Сідклей, Шапаренко (Алібеков, 73). Тренер — Олександр Хацкевич.

«Арсенал»: Підківка, Жичиков, Сагуткін, Вакулко, Домбровський, Танковський, Стрижак, Мудрик (Ліпартія, 46), Кадимян (Авагімян, 46), Калитвинцев, Міссі (Ковпак, 77). Тренер — Ігор Леонов.

Рефері — Євген Арановський (Київ).

Київ. НСК «Олімпійський». 7 686 глядачів. 7 градусів.

«Олександрія» — «Олімпік» (Донецьк). 1:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 500 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Ковалець, 69 — Матар, 88. Вилучено Тейшеру («Олімпік», 84, два попередження).

***

Після трьох суботніх матчів, кожен із яких завершився без забитих м’ячів, у неділю про своє бомбардирське вміння нагадали фаворити. Вони потішили глядачів неабиякою результативністю і вкотре підтвердили, що в нашому чемпіонаті, на жаль, є лише два пристойні клуби. Решта — така собі «підтанцьовка».

«Гірники» вирішили питання щодо переможця протистояння ще до перерви. До речі, в семи останніх матчах з «Карпатами» донеччани не втрачали очок. І цього разу лідери не залишили шансів супернику.

Ще до перерви три м’ячі побувало у воротах львів’ян. Звичайно, без головного бомбардира Шведа, котрий травмувався, гостям у нападі бракувало гостроти. Але і за його присутності мало б що змінилося. Після відпочинку оборона львів’ян продовжувала помилятися. І ще два м’ячі влетіло у ворота «левів».

Динамівці також розгромили суперника. Їхня перевага в класі була величезна. Тому ще в першому таймі у воротах «канонірів» побувало чотири м’ячі.

За таких обставин можна було б і зменшити оберти. Так і сталося — динамівці хоч і продовжували володіти ініціативою і постійно атакували, але діяли спокійніше, не так затято. І довели матч до закономірної перемоги з великим рахунком.

Тепер, сподіватимемося, кияни в доброму гуморі готуватимуться до поєдинку у відповідь із «Челсі» в Лізі Європи. Як відомо, він відбудеться в четвер на столичному НСК «Олімпійський». Його початок о 19:55.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.