407 кобзарів виконують «Заповіт» Тараса Шевченка.

Фото прес-служби ОДА.

До 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

У Львові встановили національний рекорд на наймасовіше виконання бандуристами пісень на слова Тараса Шевченка. Одночасно 407 музикантів із різних районів області під час святкування 205-ї річниці від дня народження великого українського поета зіграли його «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий». До виконання творів Великого Кобзаря долучилися 30 колективів, зокрема, академічна хорова капела «Дударик» і солісти Назар Савко, Назар Лозинський, Петро Радейко, капела бандуристів «Карпати», учні молодших класів мистецьких шкіл. Партитуру для цього проекту написав відомий львівський композитор Іван Небесний. Попередній рекорд встановили у Херсонській області, де в 2016 році музичні твори виконали 132 бандуристи.

«Ми стали свідками не лише національного рекорду, а й нашої спільної перемоги, перемоги всіх українців в Україні та світі. Бо правда є в нашій історії, наша сила — в могутній модернізованій армії, а наша воля — в наших руках. Україна — це там, де говорять і співають українською, де могили наших пращурів, де українською звучить непереможне Шевченкове слово», — наголосив голова ОДА Олег Синютка, отримуючи сертифікат про встановлення рекорду України.

Також у Львові перед міською ратушею відбулася виставка «Шевченко молодий», а в національній філармонії виступили хорова капела «Дударик» і академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії. Вони виконали музичні твори на основі поезій Тараса Шевченка, а також улюблені народні пісні поета.

Львів.