Послугами служби зайнятості в січні-лютому скористалися 15,9 тисячі безробітних Рівненщини.

— За сприяння служби зайнятості Рівненщини працевлаштовано 5,3 тисячі осіб, при цьому 74 відсотки з них — оперативно, до набуття статусу безробітного. З усіх працевлаштованих 1,1 тисячі осіб мали додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у тому числі 77 осіб з інвалідністю, — повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

На нові робочі місця зі здійсненням компенсації витрат роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 152 безробітних, у тому числі 79 осіб з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, та 73 особи, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За направленням державної служби зайнятості професійне навчання проходили майже 2 тисячі безробітних жителів області. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 553 особи.

2,7 тисячі роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 8 тисяч вакансій, обласною службою зайнятості укомплектовано 5,2 тисячі (або 66 відсотків) із них.

Станом на 1 березня кількість зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості області становила 12,8 тисячі. На початок березня 10,3 тисячі з них отримували допомогу з безробіття, середній розмір якої в лютому становив 2205 гривень (у лютому 2018-го — 1793 гривні).

У базі даних обласної служби зайнятості станом на 1 березня 2019 року є 2,1 тисячі вакансій, що на 9,6 відсотка більше показника відповідного періоду минулого року. Завдяки зростанню кількості вакансій знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. У середньому на одну вакансію претендували шестеро безробітних (у відповідному періоді минулого року — 7).

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості підготувала Олександра ЮРКОВА.