Президент Петро Порошенко взяв участь у Раді регіонального розвитку Чернігівщини.

Під час свого виступу глава держави, зокрема, зауважив, що він і його команда дотримуються напряму, визначеного Революцією Гідності, і втілюють сподівання мільйонів українців, які вийшли на майдани з вимогою інтеграції в Європейський Союз. Серед результатів Петро Порошенко назвав створення армії, підписання Угоди про асоціацію з ЄС, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, відновлення економічного зростання, яке відбувається вже понад 12 кварталів поспіль, отримання Томосу про автокефалію і створення Православної церкви України, яка була визнана Вселенським Православ’ям, децентралізацію, яка має очевидний успіх серед усіх реформ.

«Усе це кардинально змінило нашу державу», — констатував Петро Порошенко, додавши, що все це було зроблено під час війни і відсічі російської агресії. Однак він не вважає ці результати остаточними, вони є лише шансом, фундаментом, який усі п’ять років випробовували на міцність російські війська, російський агресор і безвідповідальні політики всередині держави.

«Але фундамент вистояв. І в нас є підстави говорити, що ми створили для України шанс — великий шанс стати великою державою вільних, заможних і щасливих людей», — наголосив Президент.

Петро Порошенко висловив тверде переконання, що зазначені кроки треба продовжувати, незважаючи на критику звідусіль. Глава держави відвідав також Батурин.

Фото president.gov.ua

Чернігівська область