Афіша мистецького фестивалю у Харкові наповнена зірковими іменам и класиків та сучасників.

Цьогорічний KharkivMusicFest – це 4 (23, 29 березня та 2 і 7 квітня) концерти у 3-х концертних залах (Харківська філармонія – органний та великий зали, «Схід Опера») та низка спецпроектів. Серед яких – два нових освітньо-просвітницьких формати і Перший професійний Форум класичної музики в Україні – Kharkiv Music Forum, спікерами якого стануть представники таких національних і приватних інституцій та проектів, як Cxid Opera, Одеський національний академічний театр опери та балету, Львівський органний зал, Urban Music Hall, Товариство друзів філармонії Дніпра, UKR Artists, New Era Orchestra, Vere Music Fund, Open Opera Ukraine, Odessa Classics, LvivMozArt, Bouquet Kyiv Stage.

Поки фахівці вестимуть свої професійні дискусії, шанувальники класичної музики зможуть сповна насолодитися шедеврами, які прозвучать у виконанні солістів національних симфонічних оркестрів Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі, Чехії… Уперше до України завітає французький секстет одного з найіменитіших оркестрів «Музиканти Лувру»/Les Musiciens du Louvre, які виконують музику епохи бароко на автентичних інструментах і у властивій часу написання творів манері.

Музика французького композитора 17 ст. Жана-Філіпа Рамо вперше прозвучить в залі Харківської філармонії на інструментах без використання металу, звучання жильних струн можна буде почути під пальцями знаних майстрів цього жанру і напрямку. У фестивальної публіки буде можливість почути знакові твори двох найважливіших композиторів класицизму – Людвіга ван Бетховена, і романтизму – Роберта Шумана для фортепіано соло.

Основну ж концертну програму KharkivMusicFest завершує також новий для Фестивалю концертний формат – Опера-Gala. Він, як і перший концерт фестивалю, буде присвячений творчості Моцарта: прозвучать арії та дуети з більшості його опер, уривки з «Реквієму» та інших творів вокального жанру композитора. Серед запрошених – соліст Гамбурзької опери Довлет Нургельдієв (тенор), який не лише виконував провідні оперні партії в головних німецьких театрах Берліна, Франкфурта і Мюнхена, але й брав участь у постановках бельгійських, угорських, польських і французьких театрів. Також на сцені Харківської опери виступить Ольга Бузуйок (сопрано), яка є переможницею багатьох найпрестижніших вокальних конкурсів, а також виконувала головні ролі в постановках оперних театрів Барселони, Варшави, Дубаї, Мадрида, Неаполя, Шанхая, Штутгарта і багатьох інших. Диригувати концертом буде українець Андрій Юркевич, котрий стояв за пультом найбільших оперних театрів Європи.

KharkivMusicFest ініційований зіркою світової класичної музики, диригентом і піаністом, харків’янином Станіславом Христенком, лауреатом понад 30 міжнародних фортепіанних конкурсів в Італії, Іспанії, Японії, Кореї, Словаччині, Україні, Казахстані, США.