Пані Олена (на знімку) з Бердичева стала щасливою мамою трьох міцних хлопців-красенів.

Фото прес-служби ОДА.

І водночас першою цьогоріч жінкою, яка народила трійню на Житомирщині. Від голови ОДА Ігоря Гундича вона отримала дитячий візочок, у якому зможе вивозити малюків на прогулянку й узимку, і влітку. Подарунок від керівника області передав директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець у Житомирському обласному перинатальному центрі.

Пані Олена схвильовано розповіла, що такий подарунок — вкрай необхідний для її вже багатодітної родини: «Дуже гарний візочок! Такий я й хотіла, але не змогла б придбати сама. Тому дуже вдячна за такий щедрий і несподіваний подарунок!»

Сорокарічна жінка сказала, що давно чекала на діток. «Коли на 12-му тижні вагітності після УЗД дізналася, що в мене буде не двійня, а трійня, то дуже зраділа. Троє моїх синочків — Михаїл, Гавриїл та Серафим — неймовірне щастя для мене. Назвала на честь архангелів, адже хочу, щоб у моїх дітей були ангели-охоронці завжди поряд», — поділилася багатодітна мама з Бердичева.

Також вона додала, що у центрі задоволена всім — і лікарями, і персоналом, і умовами. «Я вже користуюсь бебі-боксами — вони потрібні саме у перші години-дні в пологовому будинку, коли ти після стресу, коли щось не докупила, щось забула. Такі пакунки дуже доречні — все під руками у перший час. Я хотіла би бути гарним прикладом для жінок, аби вони народжували діток у спокої і щасті», — наголосила пані Олена.

Торік у Перинатальному центрі народилось три трійні. Керівник закладу Юрій Вайсберг розповів, як готували до народження дітей пані Олену: «Пацієнтка перебувала у нас десь два місяці. Спочатку під наглядом лікарів, адже ми всі разом цю трійню викохували — робили все, щоб якнайдовше дітки залишались в утробі матері для того, аби було менше ускладнень після пологів. Напередодні Міжнародного жіночого дня мама Олена отримала найцінніший подарунок — трьох здорових синочків. Дітки почуваються добре, середня вага 2200—2300 грамів. Хлопці навіть не потребували реанімаційної допомоги — лише звичайного догляду. Мама також задоволена, а персонал центру робить усе, аби допомогти їй».