Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв і заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко (на знімку) перерізали червону стрічку, відкривши контрольний пункт в’їзду-виїзду «Золоте». Поки що в односторонньому порядку.

Робиться це не вперше. Адже «Золоте» відкрили ще 31 березня 2016 року і відтоді українська влада докладала всіх зусиль, аби пункт нарешті запрацював на повну потужність. «Передбачається, що за одну робочу зміну його зможуть перетнути понад 1500 авто. Нині в області немає жодного автомобільного контрольного пункту в’їзду-виїзду, який працює по обидва боки. Але окупаційна влада робить усе можливе для дискредитації наших дій», — зауважив Юрій Клименко. А Сергій Наєв зазначив, що відкриття КПВВ нині є найголовнішим завдання, адже це, зокрема, розвантажить КПВВ «Станиця Луганська».

У пункті пропуску розгорнуто шість модулів паспортного контролю, створено 12 робочих місць, є відповідні захисні споруди для безпеки та комфортного перетину лінії розмежування. Представники Державної фіскальної та прикордонної служб України постійно перебувають на робочих місцях. Сьогодні цим пунктом щодня користуються майже двісті осіб, які проживають у селах Катеринівка та Золоте-4. Тож знову всі сподіваються на безперебійну роботу об’єкта у двох напрямках.