Літній табір, який не має поки що аналогів на Херсонщині, відкриють під Новою Каховкою волонтери з числа активістів громадських організації та воїнів, котрі пройшли бої на східному фронті. У «Школі виживання» викладатимуть розвідники і професійні інструктори з виживання, наставники зі спортивного орієнтування й екстремального туризму. Навчатимуть, як не заблукати у лісі чи пустельній місцевості, добути вогонь, швидко створити тимчасовий прихисток від негоди, знайти якийсь харч просто під ногами.

Інструктор з виживання, військовий розвідник В’ячеслав Пашинський, приміром, у бесіді з власкором «Голосу України» запевнив: після вишколу його учні не помруть з голоду навіть за тривалого перебування в Олешківській пустелі. «У пісках можна назбирати пташині яйця або наловити цвіркунів. Зрештою, можна знайти заячі сліди та встановити сильце, — розповідає В’ячеслав Пашинський. — Просто до виходу «на природу» варто належним чином підготуватися — хоча б мати із собою ніж у чохлі та шматок мотузки. Навіть із таким невеликим набором шанси на виживання стрімко підвищуються».

Засновник «Школи виживання» Володимир Федченко розповів, що цей унікальний літній табір працюватиме у червні. Сюди вже запросили сто старшокласників, які готові випробувати свої сили та впродовж п’ятиденного вишколу отримати корисні навички. Втім, якщо місцева влада підтримає літній табір фінансово, він може стати регіональним.

Фото: kherson.ua.city