До України прибувають зарубіжні спостерігачі за президентськими виборами.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд повідомила у Твіттері, що цього тижня до довготермінових канадських спостерігачів, які вже місяць перебувають в Україні для «моніторингу всіх аспектів майбутніх президентських виборів», приєдналися ще 110 короткотермінових. А загалом, зауважила міністр, «під час цьогорічних виборів в Україні Канада забезпечить до 500 коротко- та довготермінових спостерігачів». Вона також поінформувала, що Канада виділила 24 мільйони доларів на втілення виборчої реформи в Україні, збільшення участі в голосуванні жінок і представників меншин, а також на поліпшення урядування. У цю суму входить також фінансова підтримка спостережної місії ОБСЄ.

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф також привітала у Твіттері британських спостерігачів, які прибули до нашої країни. «Велика Британія має найбільший, найдосвідченіший (та дружній) контингент спостерігачів на президентських виборах, що відбудуться цими вихідними».

Цікаво, що в той час, як в Україну з’їжджаються міжнародні спостерігачі, в Держдумі РФ, чиїх представників до моніторингу наших виборів не допущено, зареєстрували законопроект про невизнання результатів майбутніх виборів Президента України.