Бокс. Чемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC Олександр Гвоздик (16-0, 13 КО) у ніч з 30 на 31 березня в Філадельфії (США) на 2300 Arena проведе перший захист свого титулу. Суперником українця буде 37-річний француз із конголезьким корінням Дуду Нгумбу (38-8, 14 КО).

Початок бою — 31 березня орієнтовно о 05:00 (за київським часом). Телетрансляція на «Інтері».

Як відомо, титул WBC харків’янин виборов 1 грудня 2018 року в Канаді, нокаутувавши багаторічного чемпіона Адоніса Стівенсона (29-2-1, 24 КО).

А Нгумбу останній свій поєдинок провів 25 червня минулого року, коли рішенням більшості суддів здолав швейцарця Йоанна Конголо (13-1, 5 КО).

***

Тренер Гвоздика американець Тедді Атлас розповів про сильні сторони суперника українця.

«Нгумбу — голодний боєць. Він може бути небезпечним. Француз хоче здобути ту можливість, яка є у Олександра. Він провів досить багато боїв проти хороших суперників, якісних 12-раундових поєдинків. Для нього це шанс показати себе в бою проти топ-боксера і забрати титул.

Нгумбу — складний опонент, він не з тих, котрі битимуть легко, навпаки — жорстко. У нього потужний удар з правої і хороший гук зліва. Я думаю, в бою він буде агресивним. Його потрібно поважати, що ми і робимо, однак до бою ми будемо готові», — сказав Атлас.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.

Фото: unian.net