Нині окупанти проводять тренування поблизу кордону, а управління загонами на найближчі дні повністю взяли на себе російські куратори. Утім, ЗСУ налаштовані відбити агресію, повідомляє штаб ООС.

У неділю, 31 березня, противник гатив з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» у районі населеного пункту Лебединське. «Втрат серед наших військових немає. Наші захисники не залишили без відповіді ворожий обстріл», — зазначили в штабі.

Російські війська робили все, аби перешкодити проведенню виборів Президента України. Зокрема, вони знову вдарили по мирному населенню міста Золотого, причому три артснаряди 152-го калібру прилетіли на вулицю Вільна, на якій ніколи не стояли військові ЗСУ. У двох будинках пошкоджено вікна, господарські споруди, один дім після прямого влучання повністю знищено. Його господарі — подружжя похилого віку — не постраждали, бо саме перебували у своїх родичів. Першими на біду відгукнулися волонтери і привезли все необхідне для постраждалих.

Голова ВЦА Золотого Костянтин Ільченко написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Зробимо все можливе, щоб постраждалі не відчували себе наодинці з горем, обов’язково допоможемо. Впевнений, що нас підтримає в цьому районна та обласна влада. Золотівці — справжні герої, я ними пишаюсь».