Фото автора.

Нині українське військо дедалі більше набуває європейського вигляду. І те, що в Збройних Силах України служать десятки тисяч жінок, уже нікого не дивує. Серед військовослужбовців в/ч А 0153 теж чимало представниць прекрасної статі, які нарівні з чоловіками виконують поставлені перед ними завдання. Серед таких механік-радіотелефоніст радіостанції вузла зв’язку військової частини Оксана Дулачик (на знімку).

У 2016 році вона підписала контракт, змінивши професію державного службовця у Сарненському центрі зайнятості на військовослужбовця. Пішла шляхом свого батька Ігоря Шиманського, який чимало літ присвятив службі в армії.

На жаль, час нині неспокійний, тож за службовими обов’язками довелося Оксані Ігорівні побувати нещодавно й на буремному сході держави. Виконувала поставлені завдання на посаді начальника відділу персоналу ООС у Краматорську Донецької області. Поки вона майже чотири місяці була далеко від рідного краю, на неї з нетерпінням чекали вдома сини Андрій та Ярослав, доня — другокласниця Катерина і, звичайно ж, люблячий чоловік Юрій — працівник воєнізованої охорони Львівської залізниці.

Сарни Рівненської області.