Збільшення середньомісячної платні на Вінниччині у лютому порівняно з січнем нинішнього року зафіксував облстат. Але й боргів з виплати заробленого також побільшало.

Підвищили платню на підприємствах і організаціях у більшості видів економічної діяльності. Зростання становить від 15,9% у фінансовій та страховій галузях і до 1,9% у сфері охорони здоров’я. Менше сплатили за зазначений період тим, хто трудиться у сільському, лісовому та рибному господарствах, на транспорті, пошті та кур’єрам, а також зайнятим у галузях мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, операціях з нерухомістю. Загалом за підсумками лютого Вінниччина на десятому місці в державі за рівнем середньої зарплати.

Тим часом заборгованість у виплаті зароблених грошей зросла на півтора мільйона гривень (станом на 1 березня). Загалом роботодавці краю заборгували 16,5 млн грн. Приблизно третину з цієї суми не виплатили на економічно активних підприємствах. У 19 районах області (загалом їх 27) повністю позбулися боргів перед працівниками усіх галузей.