Кредитори ПАТ «КБ «Хрещатик» можуть не дочекатися повернення своїх коштів. 28 березня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Нацбанк повернути ПАТ «КБ «Хрещатик» банківську ліцензію. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав касаційну скаргу на це рішення.

У ФГВФО нагадали, що по «Хрещатику» розмір непогашених кредиторських вимог становить 193,75 млн грн, сума непогашених вимог інших кредиторів — 5082,16 млн грн, а оціночна вартість ліквідаційної маси банку становить лише 1542,07 млн грн. Це означає, що «Хрещатик» за рахунок свого майна та активів здатен задовольнити лише 30 відсотків вимог своїх кредиторів. Якщо ж ліквідацію банку не буде здійснено, ані фонд, ані інші кредитори не отримають належні їм кошти.

«Наголошуємо, що вирішення цієї судової справи відповідно не тільки до норми, а й до духу закону, матиме істотну вагу для роботи фонду, для вкладників та кредиторів неплатоспроможних банків, інтереси яких покликаний захищати фонд, і загалом для держави», — підсумували у ФГВФО.