Три суб’єкти підприємництва — малий, середній бізнес і фізичні особи — підприємці — Вінниці збільшили надходження коштів до бюджету за підсумками роботи в минулому році. Щоправда, у різних обсягах.

Зайняті в малому бізнесі сплатили минулоріч податків на 201 тисячу гривень (на 28,5%) більше, ніж у 2017-му. Суб’єкти середнього підприємництва теж спрацювали з плюсом, тільки їхній приріст скромніший. Торік до міського бюджету від них надійшло коштів на 41 тисячу гривень (на 11,6%) більше порівняно з попереднім роком. Фізичні особи — підприємці в 2018-му теж поповнили скарбницю на вагомішу суму, ніж у попередньому році. У грошовому вимірі приріст становив майже 100 тисяч гривень (25,7%).

Названі цифри повідомив на засіданні виконкому Вінницької міськради директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян. За його словами, у місті триває робота з розвитку та підтримки підприємництва. Створено єдиний портал для підприємців міста.

Є ще одна причина збільшення надходжень до міської скарбниці — структури малого та середнього бізнесу додали робочих місць, у них зафіксовано зростання кількості працівників.