Фото прес-служби управління ДСНС у Кіровоградській області.

Навчання сил і засобів цивільного захисту щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій відбулися в Кропивницькому в рамках комплексної перевірки з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у Кіровоградській області.

За сценарієм навчань у квартирі на п’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку (загальна кількість мешканців — 224) в одному зі спальних мікрорайонів обласного центру внаслідок пошкодження внутрішньобудинкових комунікацій стався вибух побутового газу, що призвело до руйнування несучих конструкцій та пожежі. Троє громадян загинули та ще троє отримали травми різного ступеня тяжкості.

Після повідомлення про надзвичайну ситуацію до місця вибуху рушили пожежно-рятувальні підрозділи 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення та мобільна оперативна група управління ДСНС у Кіровоградській області, які забезпечили гасіння вогню та евакуацію людей.

Прибули також слідчо-оперативна група Кропивницького відділу поліції та кінологічний розрахунок Нацполіції, бригада швидкої медичної допомоги, спеціалісти аварійної газової служби, ОКВП «Дніпро-Кіровоград», аварійно-диспетчерської служби «1580», ПАТ «Кіровоградобленерго». Представники кожної зі служб виконували необхідні дії щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації відповідно до покладених функцій.

Висновки щодо рівня професійності дій сил і засобів цивільного захисту будуть зроблені комісією, яку очолив перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-лейтенант служби цивільного захисту Олег Мельчуцький.