П’ятий Європейський конгрес місцевого самоврядування під назвою «Самоврядування: разом до майбутнього» два дні відбувався у польському місті Кракові. Участь у заході взяла і делегація Ужгородської міської ради в складі заступника міського голови Олександра Білака, секретаря міської ради Андріани Сушко та керуючої справами виконкому міської ради Олени Макари.

Форум зібрав понад дві тисячі учасників — лідерів самоврядної та виконавчої влади, міжнародних експертів, науковців із Центральної та Східної Європи, серед яких вище керівництво Польщі, Білорусі, Румунії та інших європейських держав, керівники обласних і районних рад України. Організатор — фундація «Інститут східних справ».

У тематичному блоці «Вплив культурного туризму на розвиток міст» дискусійну панель модерував Олександр Білак, який також виступив із доповіддю «Культурна спадщина як елемент розвитку міста». «Міста, які мають древню історію і багату культурну, архітектурну спадщину, мають свої особливості та одночасно неабиякі ризики, адже збереження природного стану пам’яток і одночасна їх адаптація для сучасних урбаністичних тенденцій не є легкими завданнями і потребують значних зусиль і складної роботи з усіма цільовим групами: і мешканцями міста, і туристами, та і з потенційними інвесторами», — цитує О. Білака прес-служба міськради.

На завершення усіх учасників форуму запросили до обласного центру Закарпаття на цвітіння сакур — що теж є однією із «родзинок» міста із понад тисячолітньою історією.

Ужгород.

Фото: dniester.eu