У Чернівцях 46 роботодавців пропонували 600 вакансій, 219 з них — робота для містян з інвалідністю. 328 пропозицій надійшло по лінії військкомату. Це служба у військових частинах з дислокацією в Коломиї, на Яворівському полігоні.

Як розповіла директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко, мета «Ярмарку вакансій та кар’єри» — допомогти претендентам на посаду і роботодавцям вийти одне на одного. Тут представлено майже 400 вакансій саме для робітничих спеціальностей. Є запит на 200 фахівців з вищою освітою із зарплатою до 15 тисяч гривень. Як бачимо, реальних пропозицій, які зможуть переорієнтувати молодь, котра вже зібралася дременути на роботу в ЄС, не багато. Зарплатна політика — консервативна, хоча на ярмарку вакансіями торгували підприємства промисловості, транспорту, комунальної сфери, банківські установи, торговельні мережі, оздоровчі заклади. Шукали здебільшого газозварників, електриків, слюсарів, водіїв, касирів, швачок. Також був заявлений попит на юрисконсультів, інженерів-технологів, програмістів, бухгалтерів, економістів, менеджерів середньої ланки. Просто тут організатори допомагали написати резюме, радили, як пройти тестування.

Ярмарок зацікавив як безробітних, так і тих, хто шукає кращі умови праці в службах зайнятості. Прийшли й майбутні випускники шкіл, коледжів та вишів.