Новітня техніка дає змогу збирати врожай вчасно і без втрат.

Людей приваблюють добрі умови праці та стабільні зарплати

Для родини депутата Світловодської районної ради не одного скликання Володимира Грушки сільгоспвиробництво стало не лише професією, а й частиною життя. В обробітку родинних фермерських господарств «Гвіса» та «Поліна» — 3,5 тисячі гектарів земель.

Нині справу батьків успішно продовжують і сини Володимира Івановича та Поліни Гнатівни Сергій і Олександр.

Старший, Сергій (на знімку), одразу після закінчення школи трудився помічником тракториста. Паралельно освоював курс «Економіка підприємства» на вечірньому відділенні Світловодського технікуму радіоприладобудування. Після служби в армії став уже механіком. Здобував освіту в Кременчуцькій філії Дніпропетровського університету економіки і права, працював головним інженером з техніки безпеки. Нині він — заступник керівника — комерційний директор СФГ «Гвіса».

Олександр відповідає за посівний матеріал, технологію вирощування сільгоспкультур, а відтак висока врожайність, підбір добрив та структура посівів — його сфера діяльності.

Трудяться у господарствах і Поліна Грушка та дружина Сергія Ольга. Обидві займаються бухгалтерією, а Поліна Гнатівна ще й працює з власниками земельних паїв. Завдяки злагодженій роботі обидва підприємства міцно стоять на ногах, постійно оновлюється парк сільськогосподарської техніки, втілюються в життя нові технології вирощування зернових та зернобобових культур. Тому і працівники тут тримаються, адже мають гарні умови роботи та стабільні заробітні плати протягом всього року.

Є тут і працівники, які прямо з поля пішли боронити Україну в зону проведення АТО/ООС. Коли повернулися додому, їх радо зустріли.

А ще у СФГ «Гвіса» та «Поліна» майбутні механізатори, студенти Світловодського ПТУ № 5, проходять практику — вчаться працювати на землі.

Також фермерська родина сприяє у ремонті шкіл, дитячих садочків, медичних закладів. А у зимовий час техніку СФГ «Гвіса» можна зустріти на дорогах і району, і міста — за потреби трактори розгортають снігові замети.

Кіровоградська область.

Фото з сімейного архіву.