Фото ВМС ЗС України/facebook

Термін попереднього розслідування щодо 24 українських моряків, захоплених РФ у полон в акваторії Чорного моря 25 листопада минулого року, продовжено на чотири місяці. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці вчора написав адвокат Микола Полозов.

«Слідство ФСБ продовжило термін попереднього розслідування у справі проти військовополонених моряків на чотири місяці до кінця серпня. Також слідство подало клопотання про продовження терміну тримання під вартою щодо всіх військовополонених до кінця липня», — повідомив він.

А напередодні на палубі фрегата Військово-морських сил ЗСУ «Гетьман Сагайдачний» відбувся концерт на підтримку наших моряків, яких незаконно утримує в полоні Росія, інформує прес-служба ВМС України.

Тим часом минулими вихідними, виступаючи на телеканалі «Україна», Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що після завершення другого туру виборів буде збережено нормандський формат на найвищому рівні й забезпечено прорив у звільненні заручників.

Учора кандидат у Президенти Володимир Зеленський у черговому відеоролику, виставленому на сторінці об’єднання «Команда Зеленського» у Фейсбуці, звернувся до свого конкурента на виборах Петра Порошенка з черговими вимогами, серед яких — «згадати про наших полонених моряків, які сидять за ґратами» і звільнити їх.

Нагадаємо, минулої середи російська сторона під час переговорів у рамках тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі зірвала засідання гуманітарної підгрупи і вкотре відмовилася обговорювати питання звільнення заручників і політв’язнів до виборів.