Минулими вихідними в Ужгороді відбувся фестиваль рожевого вина «Sakura Wine», який уже третій рік поспіль збирає не лише краян, а й гостей з усієї України та сусідніх держав. За словами організаторів, зокрема Ольги Тоїчкіної, на «Sakura Wine» цьогоріч було представлено півсотні виробників. Скуштувати і придбати у підвалах «Совиного гнізда» можна було не тільки вино, а й сири, ковбаси, солодощі та сувеніри.

Побували на фестивалі вина міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, інформує його прес-служба, а також гості, які перед тим долучилися до відкриття реконструйованого стадіону «Авангард»: державний секретар Міністерства молоді та спорту спорту України Олег Немчінов, перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк, народний депутат України Роберт Горват.

У рамках «Сакура Фесту» у спорткомплексі «Юність» тривав традиційний міжнародний чемпіонат з хіп-хопу «Get2Groove». Протягом трьох днів понад 70 колективів, а це півтори тисячі танцюристів з Ужгорода, Івано-Франківська, Дніпра, Києва, Горішніх Плавнів, Вінниці, Рівного, Сум, Полтави, зі Словаччини, Угорщини, Польщі та Молдови, демонстрували майстерність сучасного танцю.

Нагадаємо, танцювальний фестиваль «Ghetto Groove» відомий в українській та східноєвропейській хіп-хоп-спільноті. Цього року він отримав нову назву «Get2Groove» та виріс у грандіозний проект, що співпрацює з Udance, а також фінансується Посольством США в Україні. Організатором є Студія сучасного танцю «Бліц» під керівництвом Олени Камінської.