Чернівецький облвійськкомат у взаємодії із Сокирянським райвійськкоматом та викладачами військової підготовки організували тренування зі стрільби з автоматичної зброї для учнів Сокирянського та Кельменецького районів. Стріляли на полігоні, де тренується конвой Сокирянської виправної колонії.

Учні не тільки стріляли, а ще й вчилися розбирати та збирати автомати, поводитися з ними у бою, використовуючи багнети. За їхніми діями пильно стежили військові, які мають досвід бойових дій на сході. Молоді було цікаво почути їхні розповіді про бої з російським агресором, про ліквідацію диверсійних груп, роботу снайперів та саперів.

Те, що цього року пройти цей вишкіл зголосилося набагато більше хлопців та дівчат, радує військових комісарів. Молодь розуміє загрози і всерйоз готується не тільки до можливого призову в армію, а й, у разі чого, захищати від ворога наші міста та села, свої домівки. Багато учнів уже пов’язують своє майбутнє із ЗСУ, які впроваджують стандарти НАТО, отримують сучасну зброю, мають покращене соціальне забезпечення і відкривають перспективи для успішної кар’єри.