Частина справ, які розглядає прокуратура Луганської області, стосується громадян, які служили чи продовжують служити в підрозділах силового блоку терористичної організації «ЛНР». Так, днями прокуратура підтримала публічне обвинувачення в суді у вчиненні злочинів проти України щодо учасниці НЗФ на тимчасово окупованій території області. З червня 2014 року по січень 2017-го вона була командиром взводу снайперів розвідувальної роти «4-ї окремої механізованої бригади» «ЛНР».

Як встановило слідство, жінка здійснювала розвідувальну діяльність на передових позиціях розташування Збройних Сил України, Нацгвардії, обстрілювала українські позиції, вчиняла різні провокації. Оскільки учасниця НЗФ переховується від слідства та суду на тимчасово не підконтрольній українській владі території, щодо неї проведено процедуру спеціального досудового розслідування і провадження. Вироком Лисичанського міського суду Луганської області спільницю бойовиків заочно засуджено до семи років позбавлення волі.

Також прокуратура області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом участі в терористичній організації ще одного мешканця Луганщини. З 2017 року він служив у «4-й окремій мотострілецькій бригаді 2-го армійського корпусу» та у «3-му відділенні 1-го взводу механізованої роти 14-го мотострілкового батальйону» «Народної міліції» «ЛНР». У цей час бойовик діяв проти сил АТО й ООС на території населених пунктів Жолобок Попаснянського району та Сентянівка (Фрунзе) Слов’яносербського району. У лютому цього року його затримали військовослужбовці ЗСУ.

На підставі ухвали слідчого судді Сєверодонецького міськсуду до спільника терористів застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час досудового розслідування він повністю визнав свою провину, розкаявся, сприяв у викритті діяльності інших бойовиків. Вироком Кремінського райсуду його визнано винним, йому призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.