Фото надано прес-службою ГО «Щасливі діти».

Перша «Великодня майстерня» відбулася у Кам’яниці біля обласного центру. Захід організувала молодь села — учасники проекту «Вільний простір» спільно із сільрадою. Приїхали гості з Ужгорода і сусідніх сіл.

— Організовуючи такі заходи, хочемо, щоб люди ставали щирішими, добрішими, дарували радість одне одному. Важливо цінувати і передавати від покоління до покоління традиції і звичаї свого села. Це гарний приклад для молоді. Приємно, що саме діти були авторами ідеї заходу, — зазначила голова Кам’яницької сільради Марія Коваль-Мазюта.

За словами організаторки події Олександри Кирилюк, молодь уже третій місяць бере участь у культурно-освітньому проекті громадської організації «Щасливі діти». Вже самі почали проводити заходи. Перед Великоднем вирішили зібрати дорослих і дітей, щоб разом підготуватися до свята. Запросили старших людей, щоб розповіли про традиції святкування Великодня, ужгородського художника Романа Пилипа, який знається на писанкарстві, для дітей підготували різні майстер-класи.

Під час «Великодньої майстерні» сільський клуб перетворився на простір творчості і кулінарії (на знімку). Усі охочі могли взяти участь у майстер-класах з писанкарства, виготовлення листівок та великоднього декору. Ґаздині з сіл Кам’яниця та Гута ділилися секретами святкових страв. Особливу увагу приділили приготуванню пасок. Майже чотири години очікування — і усі разом куштували ароматний великодній хліб. Насамкінець голова села разом з активними членами громади розповіли і продемонстрували, як правильно складати великодній кошик. Діти радо їм допомагали.

Проект «Молодіжна культурно-освітня лабораторія «Вільний простір» реалізовує ГО «Щасливі діти» за підтримки програми Culture Bridges.