У січні—березні цього року майже три тисячі роботодавців Тернопільщини подали до служби зайнятості повідомлення про 12 500 вакансій. Серед них 9,2% — із зарплатою, яка вища за середню по області, а 26,5% — з мінімальною. Також у базі даних служби зафіксували інформацію про 3 762 пропозиції, які отримали з інтернет-ресурсів, ЗМІ, оголошень, повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

На 1 квітня актуальними були майже 2 700 вакансій. Найбільший попит мали працівники робітничих професій: водії, трактористи, продавці, будівельники, кухарі, швачки, слюсарі, електрогазозварювальники. Також шукали бухгалтерів, медсестер, лікарів, менеджерів із досвідом роботи. Залишається потреба в підсобних робітниках, прибиральниках і вантажниках. У середньому в краї на одну вакансію претендувало четверо безробітних.

За три місяці цього року 5 825 осіб було працевлаштовано за сприяння обласної служби зайнятості. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримали місця 158 тернополян. Одноразова допомога з безробіття для організації підприємницької діяльності дала можливість 11 краянам розпочати рік з відкриття власного бізнесу. Тимчасовою роботою було забезпечено 1 126 осіб, після завершення якої 158 громадян отримали постійне місце. Загалом через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу 22 700 осіб, повідомили у відділі інформаційної роботи обласного центру зайнятості. Понад 1 200 безробітних проходили профпідготовку, з них 94,9% — під конкретні замовлення роботодавців. 800 — завершили навчання, яке дало можливість 643 із них знайти прийнятні місця праці. Також 31 особі видали ваучер на оплату навчання, з них 9 уже навчаються.