ЄС запускає нову регіональну кліматичну ініціативу для країн «Східного партнерства» — України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдови, щоб допомогти їм виконати зобов’язання, узяті в рамках Паризької угоди з клімату.

Днями в Україні відбулася презентація проекту EU4Climate. Проект, фінансований Євросоюзом, здійснюватиметься за підтримки Програми розвитку ООН протягом трьох років — до 2022-го. Його загальний бюджет становитиме 8,8 млн дол., із них в Україні — 1,1 млн дол., повідомляють «Новини ООН».

«У ЄС — понад два десятиліття досвіду з розробки, впровадження і проведення кліматичної політики як у самих європейських країнах, так і за рубежем. Нам у ЄС уже вдалося позбутися взаємозалежності емісій і економічного зростання: у період з 1990-го по 2017 рік викиди парникових газів скоротилися на 22%, а сукупний ВВП країн Євросоюзу за той самий період зріс на 58%. Головну роль у скороченні шкідливих викидів відіграли технології та інновації», — сказав на презентації представник делегації ЄС Йоханнес Баур, інформують «Новини ООН».

Фото: eu-ua.org