Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про зміну меж національного природного парку «Дністровський каньйон». «900 гектарів, на які збільшилася територія природного парку, дадуть змогу не лише розширити його територію, а й розв’язати цілу низку проблем, зокрема й екологічного характеру», — наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«Перспективи розвитку каньйону очевидні. Адже ці ландшафтні території належать до так званої смарагдової мережі Європи. А це — унікальні червонокнижні різновиди флори та фауни. Наша стратегія — зробити все для того, щоб вони були збережені для майбутніх поколінь», — зазначив керівник області.

Загалом територія природного парку «Дністровський каньйон» на Тернопільщині становить майже 13 тис. га. Розширюючи на 900 га площу каньйону, передбачено, що 700 га буде під охороною, а 200 — в інших користувачів, які матимуть змогу розвивати інфраструктуру для рекреаційного освоєння цієї території.

«Ми закликаємо бізнес розвивати туристичну інфраструктуру на Дністрі. Це дасть добрий результат для всієї області. Також вирішиться і проблематика щодо забудови річки та знищення флори і фауни. Бо ми створюємо умови для розвитку природи», — запевнив Степан Барна.

Водночас він звернувся до жителів Тернопільщини, особливо тих районів, які межують з річкою, — Монастириського, Бучацького, Заліщицького та Борщівського, долучитися до акції «За чистий Дністер» та впорядкувати його схили.