Днями завершився заключний етап конкурсного відбору на посаду очільника Державної податкової служби України, який проводила Комісія вищого корпусу державної служби.

Трійка фіналістів у прямому ефірі представила членам комісії свою програму розвитку служби у вигляді презентації, а потім протягом години кожен із претендентів відповідав на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів комісії, демонструючи фахові знання, лідерські якості, організаційні навички та навіть стресостійкість.

Найбільшу кількість балів (16,45) одержав заступник міністра фінансів Сергій Верланов. За результатами оцінювання кандидатів комісія рекомендувала Кабінету Міністрів призначити його головою Державної податкової служби України.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення Державної фіскальної служби на два окремі органи — митний і податковий, а 6 березня 2019-го затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на посади голів податкової та митної служб. Згідно з текстом меморандуму з Міжнародним валютним фондом, значна кількість юридичних осіб, що входять до складу ДФС, буде ліквідована в рамках реформи податкового адміністрування.

Цікаво, що конкурс на посаду голови Державної митної служби рішенням Окружного адміністративного суду Києва тимчасово припинено.

Вл. інф.

Фото Sergey Verlanov (facebook)