Зокрема, йдеться про ТФ із роззброєння, захоронення радіоактивних відходів та медичної реабілітації військовослужбовців, поранених в АТО, тощо, повідомляє Урядовий портал. Про це заявив керівник проектів Трастових фондів НАТО Фредерік Пежо під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

«НАТО й надалі підтримуватиме Україну на її шляху до євроатлантичної інтеграції, збільшуючи фінансові внески до цільових фондів», — наголосив Фредерік Пежо. Він додав, що роботу Трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців  продовжать до 2021 року та буде виділено кошти на реалізацію низки проектів.

Також під час зустрічі співрозмовники обговорили організацію травневого візиту до Києва генерального менеджера Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA). Фредерік Пежо повідомив, що представники NSPA планують передати Реабілітаційному центру для військовослужбовців на спортивно-навчальній базі Міноборони «Тисовець» спеціальний автобус, обладнаний для комфортного транспортування поранених бійців, а також медичне обладнання для військового шпиталю в місті Ірпінь. «Передачу автобуса та згаданого обладнання плануємо організувати в рамках офіційної церемонії. Це буде добрим сигналом підтримки України з боку НАТО», — наголосив Фредерік Пежо, повідомляє Урядовий портал.