У селі Бутенки Кобеляцького району, що на Полтавщині, відкрили сучасний сервісний центр МВС. Він став дев’ятим в області й водночас єдиним у сільській місцевості.

Присутні на урочистостях зі згаданої нагоди народний депутат України Андрій Река та керівники місцевої влади наголошували на тому, що поява максимально наближеної до європейських стандартів «оази» з надання послуг у звичайному селі стала можливою завдяки реформі децентралізації. Адже після того, як Бутенки стали центром однойменної об’єднаної територіальної громади, фінансові можливості останньої значно збільшилися. Тож саме з її скарбниці на ремонт приміщення центру виділили немалу суму — мільйон гривень.

Після оновлення та наповнення сучасним комп’ютеризованим обладнанням воно стало справді ошатним, затишним і, найголовніше, зручним та комфортним для клієнтів і працівників центру. Власне, такому сервісу, який тут пропонується, заздрять навіть мешканці багатьох міст. У центрі вже зараз можна швидко зареєструвати чи перереєструвати свій транспортний засіб, замінити посвідчення водія, отримати довідку про несудимість. Невдовзі цей перелік послуг розшириться. Зокрема, тут реєструватимуть і сільськогосподарську техніку, мисливську зброю тощо.

До того ж з огляду на розташування Бутенків на своєрідному перехресті важливих автомобільної та залізничної магістралей за кількістю наданих послуг цей сервісний центр МВС входитиме до трійки регіональних лідерів. А збільшення потоку клієнтів сприятиме додатковим надходженням до бюджету об’єднаної громади.

Фото зі сторінки А. Реки у Facebook.