Фото з сайту Чернігівської облради.

Із глибинного Ічнянського району сільгоспвиробники експортують зерно в країни Балтії та Скандинавії. А в багато інших держав — продукцію заводу сухого молока і молочноконсервного комбінату.

Саме з ініціативи місцевих підприємців і відкрито в Ічні митний термінал (на знімку). Тож їм тепер не треба їхати в Чернігів чи Прилуки для оформлення документів. Як зазначив на відкритті об’єкта голова облради Ігор Вдовенко, початок роботи нового митного підрозділу засвідчує створення комфортних умов для нарощування експорту місцевої продукції до країн ЄС та інших держав, виробництво якої в районі постійно зростає.

Як розповіла генеральний директор ТОВ «Сідко Україна» Юлія Свириденко, для підприємців дуже важливо зменшувати собівартість експортної продукції, щоб утримувати позиції на європейських ринках. А пришвидшення митного оформлення з майже 24 до 4 годин дасть змогу економити і час, і гроші.

Поки що в новому митному терміналі лише дві посадові особи, але, як зазначив начальник управління ДФС у Чернігівській області Олександр Шавлак, якщо інтенсивність роботи зростатиме — збільшиться і кількість працівників.