Коли:

до 3 червня 2019 року включно (офіційне оголошення (опублікування) результатів виборів Президента України відбулося 3 травня у газеті «Голос України»).

Хто визначає дату і час:

Верховна Рада України, якщо парламент не прийме рішення — Голова Верховної Ради України.

Де (місце):

у залі засідань Верховної Ради України, якщо парламент не визначить іншого місця.

Із Конституції України

Стаття 104. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів, з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Із Закону України «Про вибори Президента України»

Стаття 86. Офіційне оголошення результатів виборів

2. Офіційним оголошенням результатів виборів Президента України є опублікування результатів виборів Президента України у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» із зазначенням прізвища, імені, по батькові обраного Президента України, його року народження, професії, посади (заняття), місця роботи, місця проживання, партійності, суб’єкта висування.

Стаття 87. Набуття повноважень Президентом України

1. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніш як через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Із Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»

Стаття 163. Правові підстави складення присяги Українському народові новообраним Президентом України

2. Складення новообраним Президентом України присяги Українському народові відповідно до статті 104 Конституції України є обов’язковою умовою його вступу на пост Президента України.

Стаття 164. Місце складення присяги новообраним Президентом України

1. Урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги новообраним Президентом України проводиться в залі засідань Верховної Ради, якщо Верховною Радою не прийнято іншого рішення, на підставі офіційно оголошених Центральною виборчою комісією результатів виборів Президента України.

Стаття 165. Дата і час проведення урочистого засідання Верховної Ради

1. Урочисте засідання Верховної Ради, на якому новообраний Президент України складає присягу Українському народові, проводиться не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів чергових виборів Президента України і не пізніше ніж через п’ять днів після офіційного оголошення результатів позачергових виборів Президента України.

2. Дата і час проведення урочистого засідання Верховної Ради за погодженням з новообраним Президентом України визначаються рішенням Верховної Ради. У разі неприйняття такого рішення дата і час проведення урочистого засідання визначаються Головою Верховної Ради України.