Цієї весни працівники державного підприємства «Рогатинське лісове господарство» посадили 17,5 га молодого лісу. Майже 11 га з них — на минулорічних зрубах. Висаджено 35 тисяч сіянців основних лісоутворювальних порід, ще 15 тисяч використано для доповнення ділянок, залишених під природне заліснення. Також у базовому розсаднику висіяно 447 кг насіння дерев.

Долучилася до акції й влада. Представники Рогатинських міськради, райради та райдержадміністрації, громадськості краю спільно з лісівниками оновили насадження Рогатинського парку ім. Романа Шухевича. А працівники держпідприємства висадили смерекову алею на честь свого колеги-лісівника Миколи Затварницького.

Також у Рогатинському лісгоспі прививають шанобливе ставлення до природи. Доброю традицією стало залучення учнівської молоді до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Діти дізнаються, якою відповідальною та кропіткою є праця лісівників, то й собі дбатимуть про збереження «зелених легень».

Часті гості держлісгоспу — учні Рогатинського ліцею № 1. Тут вони знайомляться із правилами поведінки та пожежної безпеки на природі, вирощування сіянців та догляду за ними, отримують практичні навички на базовому розсаднику. А нещодавно юні екологи здобули ІІІ місце на обласному конкурсі.