У Відокремленому підрозділі «Южно-Українська АЕС» 22—23 травня відбудуться тактичні навчання антитерористичної спрямованості.

«На ЮУАЕС реалізуються заходи, які націлюють персонал АЕС та працівників підрядних організацій на запобігання будь-яким протиправним діям з боку зовнішніх і внутрішніх правопорушників. Персонал регулярно інструктують, як діяти в разі виявлення підозрілих предметів, сторонніх осіб, які можуть бути причетними до протиправних дій щодо ядерних установок, радіоактивних матеріалів тощо», — зазначив заступник гендиректора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Іван Жебет.

Захист об’єктів ядерної енергетики від терористичних загроз є одним з пріоритетних завдань ДП «НАЕК «Енергоатом», особливо зараз, коли Україна перебуває фактично в стані неоголошеної війни. Питання протидії ядерному тероризму набуває особливої гостроти, а тому потребує пошуку нових рішень та підходів до забезпечення надійного захисту і об’єктів ядерно-енергетичного комплексу, і радіоактивних матеріалів, повідомляє управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС.