За добу (станом на ранок 15.05) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських 122-мм систем і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Лебединського, Водяного, Широкиного, Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог бив з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської зброї біля населених пунктів Шуми, Новоолександрівка, Новозванівка, Майорськ, Луганське.

«У результаті обстрілів один військовослужбовець загинув, ще двох поранено. За даними розвідки, одного окупанта було поранено», — йдеться в повідомленні штабу.