У Львові відкрили виставку, присвячену 155-річчю від дня народження українського громадського діяча Кирила Трильовського — одного з ініціаторів створення організації Українських січових стрільців. У холі адмінбудівлі на вулиці Винниченка, 18, виставлено 12 експонатів, які розповідають про життя і творчість видатного українця, автора слів і музики «Гей там, на горі, Січ іде».

Автор виставки, головний редактор видавництва «Левада» Богдан Горбовий, зазначив, що після Львова експонати буде виставлено в Золочівському замку та в інших містах області.

Кирило Трильовський родом із села Богутин колишнього Золочівського повіту. Народився в сім’ї священика. Навчався на правничому факультеті у Львові та Відні, працював адвокатом. З 1884 року займався громадськими справами. Був співзасновником Української радикальної партії, засновником першого рахунково-пожежного товариства «Січ», допомагав землякам у створенні кооперативів.

З 1912-го очолював об’єднання «Січей», при якому виникла парамілітарна організація Українських січових стрільців. Був послом до австрійського парламенту та галицького сейму. З 1914 року під час війни очолював Бойову управу УСС.

Серед творчого здобутку публіциста і видавця Кирила Трильовського — стрілецькі пісні, низка брошур для простого люду. Він був довголітнім кореспондентом газети «Свобода» та «Народне Слово» у США. Помер у жовтні 1941 року в Коломиї.