За словами співорганізатора фестивалю джазу «Muza Hyst Jazz Fest 2019» Тараса Полатайко, у Чернівці прибули виконавці з Нью-Йорка, Києва, Дніпра, Харкова, Львова, Донецька. Захід стартував 15 травня, і протягом трьох днів у місті відбуватиметься шалене дійство, яке викликало неабиякий інтерес поціновувачів цього стилю.

Як заявив Тарас Полатайко, організатори прагнуть показати, що навіть у такий важкий час як зараз, у час війни, депресії та невизначеності, можна творити прекрасне. Зараз в Україні панує момент деструкції, та водночас — це момент для створення нового, креативного, того, що дає насолоду, віру й сподівання на краще.

«Ми підготували чудові локації, на яких ще ніколи не грали музиканти. Як, наприклад, Велика синагога Гроссшил. Фестиваль включає експериментальну програму, і це тактильний перформанс від Krolikowski Art, а також прохід старою австрійською дренажною системою в темряві і гумових чоботах разом з сакс-Орфеєм Jol Tai. Поряд з цим ще лімузинний перформанс — проїзд центром міста на автівках під фріджаз та оперну музику», — кажуть організатори.

Поціновувачі джазу все ж побоюються, щоб за формою не вихолостити зміст, бо джаз у Чернівцях — рідна музика ще з 20-х років минулого сторіччя. І тут на ній знаються.