Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (з 2018 року — Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України) 30 вересня 2016 року освятив у Немішаївському агротехнічному коледжі храм Покрови Пресвятої Богородиці. На знімку зліва направо: Віталій Бородай, провідний науковий співробітник лабораторії моніторингу агробіоресурсів відділу екотоксикології Інституту агроекології і природокористування НААН; Володимир Івашковський, голова ради ветеранів смт Немішаєве; Олександр Янковий, голова Бородянської РДА; Сергій Замідра, голова Немішаївської селищної ради; Володимир Альохін, директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж»; отець Миколай; Станіслав Ніколаєнко, ректор НУБіП України; отець Іван; Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України; отець Ярослав; отець Сергій.

Природна мудрість людей, що споконвіку трудяться на землі, їх працьовитість, стійкість, наполегливість і терпіння заслуговують глибокої шани та гідні найвищого визнання. Благородна професія хлібороба — вічна як життя. Тому, які б кардинальні зміни не відбувалися в суспільстві, аграрна освіта залишається однією з найпрестижніших. Сучасний стан економічного розвитку України вимагає від аграрних закладів освіти підготовки таких фахівців, які б на практиці реалізовували ефективну науково-інноваційну модель розвитку агропромислового виробництва.

Педагогічний колектив ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» прагне забезпечити своїх студентів необхідними знаннями, практиками та креативністю й впроваджує все найкраще, що є в Україні і за її межами. Зі стін нашого закладу виходять у широкий світ кваліфіковані кадри, фахівці, озброєні сучасною наукою, — технологи виробництва та переробки продукції тваринництва, агрономи, економісти, фінансисти, фельдшери ветеринарної медицини, техніки-рибоводи, інженери з безпеки руху, техніки-механіки та техніки-електрики. За роки навчання в коледжі студенти здобувають не лише серйозну теоретичну підготовку в обраній галузі, а й ґрунтовне практичне розуміння суті та секретів свого фаху. Важливою технологією в організації освітнього процесу є впровадження дуальної системи навчання, що спричинило створення на базі коледжу цілої низки навчально-виробничих лабораторій, зокрема: тваринництва, переробки продукції тваринництва, рослинництва, квітникарства, зооцентру, ставкового господарства, автополігона, машинно-тракторного двору з двома майстернями, ветеринарної клініки. Завдяки цьому ефективнішим і продуктивнішим є освітній процес.

Наші випускники вдало працевлаштовуються, здобувають ОС «Бакалавр» у коледжі, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України та інших закладах вищої освіти. А глибокі якісні знання, поєднані з практичною складовою, дають їм змогу відкривати свій бізнес і власну справу. Як правило, у більшості своїй вони цілком спроможні конкурувати на сучасному ринку праці, маючи перед собою благородну мету — стати господарями на своїй землі.

Авторитет і славу нашого навчального закладу створюють його випускники, яких можна зустріти серед викладачів НУБіП України, співробітників Інституту картоплярства НААН України, Національного ботанічного саду імені М. Гришка, у ветеринарних клініках, фермерських та особистих господарствах, у всіх регіонах України та за її межами, які і сьогодні вдячні своїм педагогам за мудре слово і за знання, отримані в стінах рідного коледжу, адже в нас навчаються студенти майже з усіх областей України.

Наша молодь — це стратегічний ресурс країни і безпосередній потенціал для її подальшого поступу і розвитку. Молодь готова працювати в аграрному секторі, варто лише створити в сільській місцевості відповідну інфраструктуру, соціально-побутові умови, забезпечити достойну зарплату та пільгове кредитування.

Співпраця з вищими органами влади є впливовою силою в суспільстві, носієм соціального та політичного досвіду. Як повітря, потрібне розуміння суспільством того, що держава буде заможною лише тоді, коли пріоритетом її політики стане інноваційна тріада: освіта — наука — виробництво. Активна і ефективна співпраця адміністрації коледжу з депутатами Верховної Ради України, а особливо з Москаленком Я.М., депутатами Київської обласної ради — Ерко Г.Г., Борисенком Д.В., Федорченком С.М., Кармазіним С.В. дає імпульс для подальшого нашого розвитку, особливо в плані покращення матеріально-технічної бази освітнього закладу.

Підтримка з боку Міністерства освіти і науки України в особі Лілії Гриневич, посадовців МОН України Даниленко С.В, Ісаєвої І.А., Кашперського В.Є., Лобань Л.І., Шарова О.І., Шевцова А.Г., Клименка А.Л., Данильченко С.О., Іщенко Т.Д., Вознюка В.М. та інших зі свого боку сприяє позитивній роботі коледжу.

Керівник департаменту освіти Київської ОДА Рогова В.Б., заступник керівника Департаменту Міністерства АПК Шупик С.М., голова Бородянської райради Єрко Г.М., голови навколишніх селищних та сільських рад — це ті посадовці, які першочергово переймаються проблемами аграрної освіти і, головне, сприяють їх розв’язанню.

Велика вдячність небайдужим людям з активною життєвою позицією, які надали допомогу для реконструкції та відновлення об’єктів коледжу будівельними, посівними, посадковими матеріалами, приладами, обладнанням: Габанець В.В., Герасименко С.П., Григоревський Я.Л., Ільющенко Л.А., Кайдан Р.О., Гоцуляк Д.С., Лавринюк О.А., Малишко Л., Марченко О.А., Мельник О.І., Михайлова Р.В., Мясоїд М.П., Науменко В.М., Олійник В.А., Остапченко П.В., Павлік О.В., Оробчук А.В., Стародубец Д.І., Тимофеєв С.О., Тимошенко Р.В., Туржанський О.О., Цимбаленко О.М., Шевчук В.А., Бородай В.П., Соляник О.О., Матвійчук В.О., Батов Б.М., Синецька Л.Р., Мележик Л.П. та інші.

Особливо хочу наголосити, що всі позитивні зміни в житті коледжу здійснюються за безпосередньої участі та підтримки НУБіП України і особисто Ніколаєнка Станіслава Миколайовича. Ми знаємо його як чудового керівника й неперевершеного фахівця, який впроваджує в науку сучасну концепцію вдосконалення підготовки спеціалістів агропромислового комплексу України. Вона полягає в кардинальному реформуванні процесів теоретичної та практичної підготовки, методичній перебудові та вдосконаленні навчального процесу й механізмів взаємодії університету з роботодавцями та структурними підрозділами. Він уміє підтримати у важку хвилину, подати руку допомоги, дібрати і сказати саме такі слова, які викликають бажання активно працювати та отримувати щедрий урожай плодів з поля своєї діяльності. Саме він є безпосереднім організатором розробки й реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020», прийнятої в НУБіП України. Створено всі умови для плідної співпраці: спільні виставки, конференції, рецензування опублікованих видань, обмін досвідом, публікація спільних збірників, розвиток дуальної освіти, участь у міжнародних проектах, вдосконалення практичного навчання, тісна співпраця з виробництвом та ін.

Станіслав Миколайович належить до тих керманичів, які мудро, виважено, далекоглядно керують дорученим йому закладом. Сотні працівників, тисячі студентів, непроста ситуація в державі — він живе проблемами університету і кожного викладача, співробітника і студента зокрема. Це керівник, який уміє оперативно організувати роботу за всіма напрямами та успішно реагувати на всі виклики сьогодення. Усі відчули динамічні зміни, підйом і зміцнення позицій університету та відокремлених підрозділів за час ректорства Ніколаєнка С.М. Я переконаний, що найкращим керівником для НУБіП України є й буде досвідчений та талановитий педагог, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Ніколаєнко С.М. Саме з таким ректором ми досягнемо нових висот свого розвитку і зміцнимо статус флагмана вищої освіти. 

Викладачі, працівники, студенти, всі учасники освітнього процесу коледжу, зберігаючи історичні традиції й національний характер вищої освіти, успішно інтегруються в європейський і світовий освітній простір, рухаючись уперед, шукають і знаходять та впроваджують у свою діяльність нове, сучасне, актуальне і самовідданою працею примножують літопис навчального закладу новими знаменними сторінками. Бо ми є частинкою нашого народу і робимо свій внесок у велику справу розбудови держави.

Наш коледж під егідою НУБіП України готує і готуватиме фахівців, якими пишатиметься не тільки Київщина, а й вся Україна.

Завітайте до нас і ви не помилитеся, обравши для навчання саме Немішаївський агротехнічний коледж.

Роботящим рукам і світлим умам завжди знайдеться місце для цікавої та плідної праці.

Пам’ятаймо: «Від світла знань — добробут на землі».

Володимир АЛЬОХІН, директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», доктор філософії в галузі державного управління, кандидат с.-г. наук, заслужений працівник с. г. України, відмінник освіти, народний депутат України третього скликання.